Mitä tehdä, kun kohtaa ongelman?

Ongelman ilmetessä opiskelujen aikana ei kannata pysyä hiljaa vaan ottaa rohkeasti yhteyttä eri tahoihin. Mikään ongelma ei ole niin pieni, etteikö siitä jollekin kannattaisi keskustella. Asioihin ei saa muutosta, jos niistä ei uskalleta tai viitsitä puhua. Joidenkin ongelmien ratkaiseminen saattaa kestää kauankin eli ei kannata luovuttaa niiden suhteen. Jokainen askel ongelman ratkaisemiseksi on askel parempaan opiskeluympäristöön meille kaikille.

Ensimmäisenä kannattaa miettiä ongelman syitä ja muodostaa siitä selkeä kokonaisuus. Ovatko kenties tuttusi kohdanneet vastaavaa ongelmaa? Mitkä asiat ovat sinun mielestä vaikuttaneet ongelman syntyyn? Vastaamalla tällaisiin kysymyksiin nopeutat ongelman ratkaisua.

Kohtaamista ongelmista kannattaa aina olla yhteydessä meihin tirolaisiin, ainekerhoihin, tuutoreihin ja opettajiin. Me TIRO:ssa voimme nostaa viedä asiaa eteenpäin koulun sisällä osaamisyksiköiden johtajiin tai johtoryhmään. Tai tarvittaessa eteenpäin esimerkiksi insinööriopiskelijaliittoon, joka ajaa insinööriopiskelijoiden asiaa ja etua valtakunnallisesti.