Tapahtumat

Tapahtumat

TIRO järjestää tapahtumaa laidasta laitaan tavoitteena löytää jokaiselle jotain mieleistä. Älä pelkää ideoida ja ehdottaa!

Vuosi alkaa opintonsa aloittaville järjestettävällä Jallukasteella ja päivä ennen kuin jatkavat opiskelijat palaavat kouluun järjestetään Kaljakroketti. Syksyä pitkin järjestetään Inssibeerpong, kuljetukset ASTIN-risteilylle, Turku vs Tampere, Pikujolut ja uutuutena Snäkkiappro.

Keväällä päästän kokemaan ulkoilua Inssikyykässä, Pimplassa, T-Itse Labrassa ja Wappustartissa. Kevään lopuksi järjestetään valmistuvien ja valmistumismielisten sauna yhdessä Tampereen Insinöörit ry:n kanssa!

Läpi vuoden järjestetään myös kuukausittain teemabileet PISTOT, yhdessä TTO ry:n ja Pirate ry:n kanssa! Lisäksi aina tilaisuuden tullen järjestämme kulttuuri ja vapaa-aika tapahtumia, kuten leffa- ja stand up -iltoja, sekä laskettelu -reissuja.

Klikkaa alta enemmän tietoa tapahtumakohtaisesti:

Syksyllä

Jo perinteeksi noussut joka syksyinen kaljakroketti järjestetään koulujen alkua edeltävänä sunnuntaina. Tapahtuma kerää yhteen niin aloittaneita kuin jatkavia opiskelijoita viettämään kesän viimeisiä vapaahetkiä krokettipelin ja muiden aktiviteettien pariin Kiovanpuistoon.

Kaikkien aloittavien ja aloittavanmielisten insinööriopiskelijoiden syksyn yksi kohokohdista on LäSIO:n järjestämä ASTin –risteily. TIRO ry mainostaa tapahtumaa aktiivisesti ja järjestää bussikyyditykset kohti Turun niemimaata. Menneinä vuosina tamperelaista opiskelijakulttuuria onkin viety Siljan Laineille räjäyttävä määrä usean bussilastillisen verran.

Inssibeerpong on pienen kylän kokoisesksi kasvanut joka syksy järjestettävä turnaus. Kisoissa mitataan inssien ja inssimielisten heittokättä ja kestävyyttä ainoan oikean sankareiden pelin beerpongin merkeissä.

Lakkaa tarinoimasta saavutuksistasi pingispallojen sekä red cuppien kanssa ja lähde todistamaan taitosi tunteja kestävään turnaukseen ja taistele tiesi huipulle. Etsit neljän hengen joukkueen kasaan ja haastat.

Turun ja Tampereen yhteiselo vaatii vuosittaisen välienselvittelyn. Tampereen ja Turun insinööriopiskelijat hoitavat tämän välienselvitteyn Turku vs. Tampere -tapahtumassa. Kyseessä on kiivashenkinen rastikierros, joka järjestetään loppuvuodesta vuosittain vuorotellen Tampereella ja Turussa.

Kun vuosi lähenee loppuaan ja Joulupukin pienet apurit vilistävät ikkunoissa etsien tuhmia opiskelijoita, järjestää TIRO ry:kin syyslukukauden loppumisen iloksi Pikujolut marraskuisena viikonloppuna. Kyseessä onkin vuoden rankimmat pikujolut, joista toipumiseen kannattaakin varata koko loppuvuosi.

Keväällä

Tarttuuko karttu paremmin käteen kuin opintopisteet? Hyvä! Sillä  heti alkuvuodesta TIRO järjestää yhteistyössä tekniikan kerhojen kanssa kyykkäturnauksen, johon sinä lähdet voittamaan ruhtinaallisia palkintoja. Jengi kasaan ja pihalle kaatamaan palikoita!

Ystäviä ja rakkautta ei voi koskaan olla liikaa ja siksipä TIRO ry, TTO ry ja Pirate opy jakavat läheisyyttä ystävänpäivän tienoilla ilmaisten munkkikahvien muodossa. Järjestöjen maskotit, Jalluna, Badger ja Rekku, ovat tietenkin meiningissä mukana jakaen ohikulkijoille haleja. 14.2. on TIRO ry:lle muutenkin merkittävä päivä, sillä Jalluna juhlii silloin syntymäpäiväänsä.

Ny sitä kairaa jäähän ja äkkiä! TIRO ry kerää kovimmat pilkkijät kisaamaan Näsijärven herruudesta helmi-maaliskuun aikoihin samalle jäälle samana päivänä. Vuoden huikeimmassa pilkkitapahtumassa otetaan mittaa muustakin kun kalan painosta ja katsotaan kuka on vuoden kovin pimplaaja (och samma på suomi: pilkkijä).

TIRO ry järjestää vuoden hapokkaimmat ja pakollistakin pakollisemmat labrat, T-Itse Labrat, kouluvuoden lopulla kevään vallatessa jo opiskelijan mieltä. Tampereen baarit täyttyvät tällöin innokkaista opintosuoritusta hakevista opiskelijoista, jotka ovat valmiita todistamaan oman kisakuntonsa niin yksilöinä kuin joukkueinakin. Kierroksen paras labratyöryhmä ja Vuoden Happo palkitaan jatkoilla!

Insinöörin vappu on tunnetusti pitkä ja raskas, ja mikä olisikaan parempi tapa aloittaa sitä kuin yhdessä TIRO ry:n, TTO ry:n ja Pirate ry:n kanssa! Noin viikko ennen vappua yhdistykset keräävät haalarikansaa Kiovanpuistoon nauttimaan kauniista säästä ja toistensa seurasta piknikin muodossa. Päivän aikana on luvassa paljon aktiviteetteja, esimerkiksi vaakabenji ja simanjuontikisa!

Opintojen ollessa jo hyvin paketissa, TIRO ry kutsuu valmistuvassa olevat jäsenensä saunomaan vielä kerran. Illan alussa osallistujille tarjotaan infoa liitosta ja sen tarjoamista palveluista työelämään siirryttäessä. Tapahtumassa on ollut myös muun muassa työnhakukoulutusta ja elämässään menestyneitä insinöörejä puhumassa.

Läpi vuoden

Joka kuukauden puolivälissä Tampereen yöelämää tärisyttää Tampereen Insinööriopiskelijat TIRO ry:n, Tampereen Tradenomiopiskelijat TTO ry:n ja Tampereen ammattikorkeakoulun Terveysalan opiskelijat Pirate ry:n järjestämät PISTOT Tampereen Ravintolamaailmassa! Kuukausittain vaihtuvat teemat houkuttelevat laumoittain haalariväkeä nauttimaan opiskelijaystävällisesti hinnoiteltuja juomia vielä opiskelijaystävällisempään
sisäänpääsyhintaan.

TIRO ry järjestää vuoden aikana useita kulttuuritapahtumia. Olemme järjestäneet jäsenillemme erittäin edullisia leffailtoja ja stand up –keikkoja sekä laskettelu -reissuja. Pidämme aktiivisesti rasteja muiden järjestöjen tapahtumissa ja järjestämme muita vapaa-ajan tapahtumia.