Valikko Sulje

Tapahtumat

TIRO järjestää tapahtumia läpi vuoden aina approkierroksista sitseihin ja bileisiin! Moni tapahtumamme on poikkitieteellinen, joten olivat haalarisi minkä väriset tahansa, olet tervetullut mukaan!

JALLUKASTE

Aloittavien insinöörien kaste, jossa päästään insinöörien lempijuoman makuun ja lausutaan insinöörivala tähdellisen siivittämänä. Tämä tapahtuma järjestetään syksyisin orientoivilla viikoilla TAMKin ympäristössä. Kasteen ja insinöörivalan jälkeen kierretään eri järjestöjen rasteilla tutustumassa heihin yhdessä uuden luokan kanssa. Rastikierros huipentuu jatkoihin!

KALJAKROKETTI

Perinteeksi noussut kaljakroketti järjestetään syyslukukauden alussa. Tapahtuma kerää yhteen niin aloittavia kuin jatkaviakin opiskelijoita viettämään kesän viimeisiä vapaahetkiä kroketin ja muiden aktiviteettien pariin johonkin Tampereen lukuisista puistoista.

Vuonna 2022 aloitettu tapahtumaperinne, jonka idea on järjestää sitsit uusille insinööriopiskelijoille! Tursassitsien tarkoituksena on sitsata rennolla otteella ja käydä sääntöjä sekä käytäntöjä tarkemmin läpi. Nämä sitsit ovat paras tapa oppia sitsikulttuurin salat! Juoma- ja ruokatarjoilu on näilläkin sitseillä perinteinen, joten janoisimpien kannattaa varautua omilla juomilla. Myös syömistä ennen tapahtumaan saapumista suositellaan voimakkaasti!

T-ITSE labra

TIRO järjestää vuoden hapokkaimmat ja pakollistakin pakollisemmat labrat, T-Itse Labrat, kouluvuoden lopulla kevään vallatessa jo opiskelijan mieltä. Tampereen baarit täyttyvät tällöin innokkaista opintosuoritusta hakevista opiskelijoista, jotka ovat valmiita todistamaan oman kisakuntonsa niin yksilöinä kuin joukkueinakin. Tapahtumassa kierretään Tampereen baareja raporttia täyttäen. Paras raportti palkitaan tapahtuman jälkeen ja onnekkaimmat saattavat voittaa tapahtumassa olevasta lisähaasteesta palkintoja jo jatkoilla!

PISTOT

PISTOT pistää Tampereen arki-iltaan toivottua kuhinaa! TTO ry, TIRO ry ja PIRATE ry järjestävät Ravintolamaailman kanssa kuukausittaiset opiskelijabileet, jotka tarjoavat bilekansalle Tampereen yöelämää opiskelijaystävälliseen hintaan kahdessa kerroksessa! PISTOT ovat poikkitieteelliset bileet, eli opiskelit mitä vain, tule tanssimaan tai vaikka laulamaan karaokea’! Mikäli jonotus ei innosta, kannattaa investoida Bilepassiin, jolla pääsee kaikkiin lukuvuoden PISTOT-bileisiin jonon ohi.

Snäkkiappro

Kurniiko mahaa tai tekeekö mieli pikkusuolaista? Jos vastasit kumpaankaan kysymykseen kyllä, tämä TARE ry:n kanssa järjestettävä tapahtuma on juuri sinulle! Snäkkiapproilla pääset kiertämään ravintoloita ja kahviloita ympäri Tampereen keskustaa maistellen toinen toistaan maukkaampia snäkkipaloja.

Vuosijuhlat

Joka viides vuosi järjestettävät juhlat, joilla juhlitaan TIRO ry:n pitkää taivalta ykköset päällä. Näissä juhlissa pääsee syömään ja juomaan hyvin aina jatkoille asti. Seuraavana aamuna juhlakansa kootaan perinteikkäälle silliaamiaiselle. Vuosijuhlat ovat opiskeluiden yksi ainutlaatuisimpia kokemuksia, eikä niitä kannata missata mistään hinnasta!

Inssibeerpong

Inssibeerpong on pienen kylän kokoiseksi kasvanut, syksyisin järjestettävä turnaus. Turnauksessa mitataan inssien ja inssimielisten heittokättä ja kestävyyttä ainoan oikean sankareiden pelin, beerpongin, merkeissä.

Kasaa siis neljän hengen joukkueesi, lakkaa tarinoimasta saavutuksistasi pingispallojen kanssa, ja todista taitosi taistellen tiesi aina huipulle asti.

Pikujolut

Kun vuosi lähenee loppuaan ja Joulupukin pienet apurit vilistävät ikkunoissa etsien tuhmia opiskelijoita, järjestää TIROkin syyslukukauden loppumisen kunniaksi Pikujolut. Pikujoluissa pääset nauttimaan herkullisesta ruuasta, raikkaista juomista ja mahtavasta seurasta!

Inssikyykkä

Tarttuuko karttu paremmin käteen kuin opintopisteet? Hyvä! Sillä heti alkuvuodesta TIRO järjestää yhteistyössä tekniikan kerhojen kanssa kyykkäturnauksen, johon sinä lähdet voittamaan ruhtinaallisia palkintoja. Jengi kasaan ja pihalle kaatamaan palikoita!

Pimpla

Ny sitä kairaa jäähän ja äkkiä! TIRO ja Tampio kerää kovimmat pilkkijät kisaamaan Näsijärven herruudesta helmi-maaliskuun aikoihin samalle jäälle samana päivänä. Vuoden huikeimmassa pilkkitapahtumassa otetaan mittaa muustakin kun kalan painosta ja katsotaan kuka on vuoden kovin pimplaaja (och samma på suomi: pilkkijä).

Wappustartti

Insinöörin vappu on tunnetusti pitkä ja raskas, ja mikä olisikaan parempi tapa aloittaa sitä kuin yhdessä TIRO ry:n, TTO ry:n ja PIRATE ry:n kanssa! Noin viikko ennen vappua yhdistykset keräävät haalarikansan Ratinanniemeen nauttimaan kauniista säästä ja toistensa seurasta. Päivän aikana on luvassa paljon eri järjestöjen pitämiä aktiviteetteja ja rasteja.

Turku <3 Tampere

Perinteinen Turun ja Tampereen Insinööriopiskelijoiden yhteisvoimilla järjestetty rastikierros on ollut kestosuosikki vuodesta toiseen.
Vuonna 2022 uudelleenbrändätty Turku vs Tampere päätettiin nimetä Turku <3 Tampereeksi, koska eihän insinööriopiskelijoiden välillä pitäisi olla muuta kun ystävällistä kilpailua.
Tapahtumapaikka vaihtelee aina vuosittain kahden kaupungin välillä. Jotta tapahtumassa ei tulisi tylsää, kierretään rastit niin, että puolet tiimistä ovat kotikontulaisia ja puolet Turusta. Siis mikä voisi mennä pieleen..?
Rastikierros huipentuu yhteisjatkoihin, jossa suoritetaan parhaiden tiimien palkitseminen ja perinteitä kunnioittaen järjestäjäkaupunki saa T<3T -pokaalin vierailijakaupungilta luovutusseremoniassa.

Ja paljon muuta!

Täältä listattuna löydät perinteisimmät tapahtumat, joita järjestetään vuoden mittaan. Näiden lisäksi TIRO järjestää paljon muita, vuosittain vaihtuvia tapahtumia, kuten sitsejä muiden järjestöjen kanssa, vapputapahtumia ja yhteislähtöjä valtakunnallisiin tapahtumiin kuten insinööriopiskelijapäiville ja ASTinille. Ota TIROn instagram tarkkaan seurantaan, jotta et missaa tulevia tapahtumia!